Värdet av jordbrukets produktion har ökat mer i Sverige än i Finland

Mellan år 2009 och 2010 har värdet av den totala jordbruksproduktionen i Sverige utvecklats på ungefär samma sätt som i EU-27. Värdet i Sverige har ökat med 7 %, jämfört med 8 % i Danmark och 6 % i Tyskland och i EU totalt. Värdet av jordbruksproduktionen i Finland har endast ökat med 2 %. För Sverige såväl som i hela EU har de kvantiteter (volymer) som producerats minskat något medan priserna har ökat. Priserna har ökat mest i Tyskland (10 %), följt av Sverige (9 %) samt Danmark och EU-27 (8 %). Priserna har ökat minst i Finland (4 %).

Statistiken bygger på de prognoser över utvecklingen av jordbrukets inkomster mellan åren 2009 och 2010 som samlas in från samtliga medlemsländer och publiceras av Eurostat. //Ann-Marie Karlsson

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Ekonomi, Priser och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s