Konsumtionen av kött har ökat sedan 1960

DN:s artikel om svinnet av mat i hushållen och hur stora vinster både för hushållskassan och för miljön som skulle kunna göras är tankeväckande. Jordbruksverket tar fram statistik om konsumtion av livsmedel. Vi beräknar konsumtionen efter vad hushållen köper, svinnet i hushållen ingår alltså inte. Sett över lång tid finns dock en hel del intressanta mönster. Exempelvis äter vi mer kyckling nu än vi gjorde på 1960-talet. I förhållande till andra livsmedel har också priset på kött minskat. Mer statistik finns i vår statistikdatabas. Hur mycket mindre mjölk dricker vi t.ex. nu jämfört med 1960? Diagrammet till vänster finns i följande rapport. //Ann-Marie Karlsson

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Konsumtion och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s