Under perioden 1980-2009 har vi ökat vår totala köttkonsumtion med 30 % till 83 kg per person och år. Samtidigt äter vi mer grönsaker; konsumtionen har fördubblats sedan år 1980.
Totalkonsumtionen av mjölk har under samma period minskat från 185 till 130 liter per person och år, en minskning med 30 %. Även konsumtionen av matfett har minskat med 30 %, från knappt 25 till 17 kg per person och år. Läs mer i vår rapport. //Monica Eidstedt
Om jordbruketisiffror
Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket.
Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet.
Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i
Konsumtion och har märkts med etiketterna
livsmedelskonsumtion,
mjölk,
näringstillförsel. Bokmärk
permalänken.
Ping: Källkritik för skolan | Vara växa leva