Vi äter mer grönsaker men dricker mindre mjölk

 Under perioden 1980-2009 har vi ökat vår totala köttkonsumtion med 30 % till 83 kg per person och år. Samtidigt äter vi mer grönsaker; konsumtionen har fördubblats sedan år 1980.

Totalkonsumtionen av mjölk har under samma period minskat från 185 till 130 liter per person och år, en minskning med 30 %. Även konsumtionen av matfett har minskat med 30 %, från knappt 25 till 17 kg per person och år.  Läs mer i vår rapport. //Monica Eidstedt

 

 

 

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Konsumtion och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vi äter mer grönsaker men dricker mindre mjölk

  1. Ping: Källkritik för skolan | Vara växa leva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s