Boksläpp: Jordbruket i siffror åren 1866-2007

Idag släpptes vår bok Jordbruket i siffror åren 1866-2007. Detta är en sammanställning av jordbruksstatistik som spänner över de senaste 140 åren. Med hjälp av diagram och tabeller beskrivs utvecklingen i det svenska jordbruket. Boken är ett unikt dokument över de förändringar som har skett inom jordbrukssektorn.

Vi har arbetat med det här projektet i snart nästan 3 år. Dock är det under det senaste året som arbetet gått in i en mer intensiv fas och gett lite mer resultat.

Under sommaren 2010 hade vi dessutom hjälp av ett antal exceptionellt duktiga medarbetare från Lyftet-projektet. Några av desssa arbetade sedan kvar under hösten och vintern. Tack till er alla! Jonas som dessutom lagt ned sin själ i att vrida rätt på varenda formulering, meningsbyggnad och ord, förtjänar ett extra tack, en stående ovation!

Jag vill också tacka samtliga på Lantbruksenheten vid Statistiska centralbyrån. Med ert fantastiska kunnande och ovärderliga hjälp, i kombination med en enorm portion tålamod, hade vi aldrig rott i land detta.

Samtliga på vår egen enhet, Statistikenheten, har på något sätt varit involverade i projektet. Tack för alla texter, databasarbete, svar på frågor, korrekturläsning och allmän trevlighet och kamratskap. Kollegor som er är den bästa grunden i vilket projekt som helst.

Mer läsning: Pressmeddelande, Boken på vår hemsida, Facebooksidan

Artiklar i media: DN, ATL, Land, SvD

Markus Nyemad, redaktör

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Allmänt, Arealer, Ekonomi, Fascinerande fakta, Husdjur, Internationellt, Konsumtion, Priser, Produktionsmedel, Skörd, Sysselsättning, Trädgård och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s