För 6 400 jordbruksföretag är intäkterna från kombinationsverksamhet störst

Vi publicerar idag siffror om jordbrukets kombinationsverksamhet. Av de 70 100 företag som finns i lantbruksregistret för år 2010 hade 46 400 företag ingen kombinationsverksamhet. 24 000 företag (34 %) bedrev en eller flera kombinationsverksamheter. Körning på entreprenad var vanligast. För 9 300 företag av de 24 000 som hade någon kombinationsverksamhet var intäkterna från kombinationsverksamheten obetydliga, mellan 0-10 %, jämfört med intäkterna från jordbruket. För 8 300 företag var intäkterna från kombinationsverksamheten mellan 10,1 och 50 % av jordbrukets intäkter. För 6 400 företag översteg intäkterna från kombinationsverksamheten jordbruksintäkterna. 

Det är vanligare att de lite större jordbruksföretagen har kombinationsverksamhet, medan de litet mindre företagen i större utsträckning kombinerar sitt företagande med tjänsteinkomster. // Ann-Marie Karlsson

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Allmänt, Företag och företagare och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till För 6 400 jordbruksföretag är intäkterna från kombinationsverksamhet störst

  1. Ping: Jordbrukets kombinationsverksamhet i EU | Jordbruket i siffror

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s