Arealen jordbruksmark ökar i EU:s nya medlemsländer men minskar i de gamla

Eurostat har nu publicerat preliminära resultat från Strukturundersökningen 2010. Under det senaste decenniet har antalet jordbruksföretag minskat i EU. Från 2003 till 2007 har antalet jordbruksföretag minskat med 9%. I de flesta länder där preliminära data för 2010 finns tillgängliga, fortsätter denna tendens under 2010 (Malta och Sverige är undantagen). Arealen jordbruksmark (åkermark + betesmark) har varit relativt stabil inom EU. Det finns dock en tendens till ökning i de 12 nya medlemsstaterna, och en liten minskning i de gamla medlemsstaterna (EU-15). De preliminära resultaten för 2010 bekräftar denna allmänna tendens. Nötkreatur står för nära 50% av EU:s djurenheter. De preliminära resultaten för 2010 visar att antalet nötkreatur fortsätter att minska i EU.//Ann-Marie Karlsson

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Arealer, Företag och företagare, Internationellt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s