Mer än hälften av Danmarks landareal består av åkermark

FAO är en inspirerande källa för ta reda på mera om jordbruket i världen. Här intill finns två 7 i topp listor. Listorna visar de 7 länder som har mest åkermark, och de 7 länder där andelen åkermark är störst i förhållande till landarealen.  Det finns 1 380 miljoner hektar åkermark i världen. Ungefär 12 % av den finns i USA, 11 % finns i Indien och 9 % i Ryssland. Om du däremot vill åka omkring i ett odlat landskap så behöver du inte åka så långt. Mer än hälften av Danmarks landareal består av åkermark. Danmark kommer därmed på andra plats efter Bangladesh i listan på de länder som har störst andel åkermark i förhållande till landarealen. // Ann-Marie Karlsson

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Arealer, Fascinerande fakta, Internationellt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s