Får vi presentera den genomsnittliga hästhållaren

Hon för det är en kvinna är i övre medelåldern (41-65 år) och hon har en gymnasie- eller högskoleutbildning utan anknytning till hästhållning. Hennes huvudsakliga inkomst kommer från en anställning.

Hon äger sina hästar som troligen är ponnys och/eller varmblodiga ridhästar. Hon har häst som hobby för ridning men tävlar inte med sina hästar. Hon håller sina hästar i stall med boxar där man använder halm och spån som strö. Gödseln förvarar hon på betongplatta och sprider den sedan på sin egen mark.

Hon tillgodoser hästarnas behov av fri rörelse och sociala kontakter genom att låta hästarna gå tillsammans i den hage som omfattar lika många hektar som hon har antal hästar. Hon har inte besökt andra anläggningar/arrangemang med sina hästar och inte heller fått besök på gården av hästar utifrån under perioden jan-feb 2011. 

Om hon tillhör den tredjedel av hästhållarna som bedriver näringsverksamhet med häst bedriver hon sannolikt en enskild firma med inackorderingsstall eller har avel och uppfödning.

Verksamheten bedrivs inom tätort eller på tätortsnära landsbygd. Näringsverksamheten bedrivs för det mesta tillsammans med annan icke hästrelaterad näringsverksamhet.  Mer finns att läsa i här. //Jimmie Enhäll

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Husdjur och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Får vi presentera den genomsnittliga hästhållaren

  1. Ping: 125 000 hästar i Norge | Jordbruket i siffror

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s