Försäljningen av mineralgödselmedel ökar

Vi har just gett ut en statistikrapport om försäljningen av mineralgödselmedel 2010/2011. Försäljningen av enkla gödselmedel uppgick till 430 735 ton 2010/11. Försäljningen av enkla kvävegödselmedel ökade med 2 % jämfört med föregående år. Enkla kvävegödselmedel stod för 99 % av försäljningen av enkla gödselmedel 2010/11. Försäljningen av sammansatta gödselmedel uppgick till 273 539 ton 2010/11.  NPK-gödselmedel står för 93 % av försäljningen av sammansatta gödselmedel 2010/2011.

Försäljningen kan redovisas uttryckt i rena växtnäringsämnen, vilket visas i diagrammet nedan. Försäljningen av kväve ökade med 1 % 2010/11 jämfört med föregående år. Försäljningen av fosfor ökade med 5 %, försäljningen av kalium med 7 % och försäljningen av svavel minskade med 3 %. //Ann-Marie Karlsson

 

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Produktionsmedel och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s