Normskördar per kommun

Varje år publiceras ett statistiskt meddelande där normkördar för de vanligaste grödorna beräknas. Syftet med norm-skördeberäkningarna är att visa den skörd som man kan förvänta sig under normala väderbetingelser. Norm-skördeberäkningarna baseras inte på någon enskild statistisk undersökning utan är en beräkningsmodell som utgår från 15 alternativt 10 tidigare års skattningar av hektar-skördarna.

Till vänster redovisas normskördar i procent för vårkorn av riksgenomsnittet per kommun. Ju grönare färg desto högre normskörd.

Normskördanra visar också var marken ger bäst produktions-förutsättningar. De områden som är bäst är desamma som förra året och du kan läsa om dem i detta blogginlägget.  //Ann-Marie Karlsson

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Skörd. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s