125 000 hästar i Norge och 360 000 hästar i Sverige

Norsk senter for bygdeforskning har räknat antalet hästar i Norge och redovisar att man bedömer att det finns 125 000 hästar år 2011. Det är fler hästar än förväntat.

Studien visar att det finns 50 000 hästägare i Norge varav 61 % är kvinnor. Hästägarnas utbildningsnivå och inkomster är något högre än den genomsnittliga inkomsten i Norge.

Det finns stora likheter mellan resultaten i den norska undersökningen och den svenska undersökning om hästhållning som gjordes förra året.  Ett exempel är att närmare tre fjärdedelar av hästhållarna utfodrar sina hästar med hö i Sverige medan motsvarande siffra i Norge är 69 %. För den som är nyfiken på att jämföra resultaten mera i detalj finns information om den svenska undersökningarn här. //Ann-Marie Karlsson 

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Detta inlägg publicerades i Husdjur och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s