4 procent av spannmålsskörden kan säljas med ekologisk märkning

Under 2011 var den del av spannmålsskörden som är godkänd för försäljning med ekologisk märkning totalt  4,0 % av den totala skörden dvs. 187 000 ton. Det motsvarar en ökning med 32 % jämfört med 2010. Ökningen beror både på att skörden per hektar blev högre 2011 jämfört med 2010 men också på att den areal som var certifierad för försäljning ökade mellan åren. Det var framförallt de certifierade arealerna av höstvete och havre som ökade. //Ann-Marie Karlsson

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Skörd och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s