Broccoli en god och nyttig grönsak

Det är nästan inte möjligt att öppna en tidning om mat utan att få syn på en artikel som beskriver broccolins goda egenskaper. Den beskrivs som god, nyttig, rik på vitaminer, mineraler och antioxidanter. Dessutom ger den tuggmotstånd så den är bra för tänderna. Ja det finns inget slut på lovorden. Själv är jag kanske inte helt övertygad (spenat är godare). Jag tänkte ändå bidra till vetandet om broccoli genom att visa på vår statistik som säger att broccoli odlades på 255 hektar  av 114 företagare år 2011.  Nästan hälften av broccolin odlades i Skåne med 214 hektar. Totalt skördades 2 138 ton broccoli 2011. Slår man ut den svenska produktionen på Sveriges befolkning blir det litet drygt 200 gram per person och år. //Ann-Marie

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Skörd, Trädgård och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Broccoli en god och nyttig grönsak

  1. Ping: Spenatodlingen i Sverige | Jordbruket i siffror

  2. Ping: Nyttiga gröna grönsaker | Jordbruket i siffror

  3. Ping: Hur ska vi äta för att få uppleva den miljö vi vill? | Jordbruket i siffror

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s