Odlingen av palsternackor har ökat

I vår databas under avsnittet trädgård finns statistik om produktionens storlek för många goda köksväxter. Palsternacka är en av dem. Själv har jag börjat att alltmer tycka om att ugnrosta (om det heter så) palsternacka tillsammans med rödlök, rotselleri, potatis och morot. Ett väldigt gott tillbehör till. t.ex. lammstek. (Vår statistik visar för övrigt att konsumtionen av lammkött per person också ökar) Hur som helst skörden av palsternackor har ökat från 5 500 ton till 9 300 ton mellan åren 2008 och 2011. Antalet företag som odlar den har också ökat från 87 till 107 företag. Slår man ut produktionen per person i Sverige blir den knappt 1 kg per person. //Ann-Marie Karlsson

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Skörd, Trädgård och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s