Tjurar och tjurkalvar flytter mer än än kvigkalvar och kor

Det stora flertalet av de djur födda år 2008 och som har flyttat mellan olika företag genom handel har gjort detta EN gång. Engångsförflyttade djur står för ca 86 % av det totala antalet djur som har flyttat mellan företag. De djur som genomgått två försäljningar/förflyttningar står för ytterligare ca 12 % vilket innebär att endast ett fåtal procent av alla djur som någon gång flyttar permanent från det företag vid vilket de föddes gör det mer än två gånger. En större del av de förflyttningar som sker avser handjur som svarar för mer än tre fjärdedelar av alla djur som sålts en gång. Tydligt är dock att det är hondjuren som förflyttas fler gånger.

Handeln mellan företag skiljer sig något beroende på produktionsinriktning. Figuren visar att köttföretag säljer till andra köttföretag i huvudelen av fallen både när det gäller kvigor/kor och tjurar/stutar. Mjölkföretagen å sin sida har handlat med företag inom respektive produktionsinriktning i ungefär hälften av fallen när det gäller kvigor/kor samtidigt som man handlat med ett köttföretag i nästan 93 % av fallen när det rör ett handjur.  //Ann-Marie Karlsson

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Husdjur och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s