2 600 adresser i Sverige saknar grannar inom en kilometer

SCB ger ut en tidskrift som heter Välfärd. Där presenteras statistik om levnadsförhållanden och befolkningsutveckling, om arbetsliv, familjeliv, inkomster, och hälsa. I det senaste numret kunde man läsa att det snart finns fler män än kvinnor i Sverige eftersom skillnaden i livslängd mellan män och kvinnor minskar. Där fanns också en artikel om att den materialla fattigdomen är lägst i EU men att risken för att bli fattig har ökat.

Antalet personer som bor ensligt redovisas också, tillsammans med de historiska förklaringarna om fyrvaktarbostäder, banvaktarbostäder och fjällägenheter. Ochpotatis nej bli inte förvirrade nu, en fjällägenhet är inte en bostadsrätt i Åre utan en fastighetstyp från början av 1900-talet för att främja jordbruk ovanför odlingsgränsen och på renbetesfjällen.

Tidskriften är också välgjord och snyggt layotad, så förutom att vara intressant är den en förebild för hur man kan presentera statistik på ett åskådligt sätt. //Ann-Marie Karlsson

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Skörd. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s