Antalet jordbruksföretag har minskat med 1 300 företag mellan år 2011 och 2012

bild

Vi har i dagarna gjort klart vårt statistiska lantbruksregister (LBR) för år 2012. Det används t.ex. som bas för våra urvalsundersökningar och för att uppdatera kvaliteten i SCB:s generella företagsregister. Registret är bäst de år vi gör strukturundersökningen dvs. åren 2007, 2010 och  så småningom år 2013. Det är också de åren vi publicerar officiell statistik från registret. Mellanliggande år som år 2012 använder vi adminstrativa register och t.ex. vår djurräkning för att uppdatera lantbruksregistret (LBR). Vi har nu gjort en specialbearbetning av registret för år 2012. Den visar att vi har 68 155 företag i registret det är en minskning med 1315 företag från år 2011 då det fanns 69 470 företag i registret.

Utvecklingen län för län finns i diagrammet nedan. Räknat i procent var minskningen av antalet jordbruksföretag störst i Norrbottens län och i Västernorrlands län med 3,3 %vardera. Södermanlands län var det enda län där antalet företag ökade. //Ann-Marie Karlsson

företag

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Företag och företagare och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Antalet jordbruksföretag har minskat med 1 300 företag mellan år 2011 och 2012

  1. Anders M skriver:

    Hvor mange jordbruksföretag fantes det i Sverige i 1949 og hvor mange fins det i 2016?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s