Direktkonsumtionen av grädde ökar – se utvecklingen de senaste 50 åren

I vår konsumtionsstatistik kan vi studera direktkonsumtionen av grädde sedan 1960. Direktkonsumtion är enkelt uttryckt den grädde vi köper hem från affären eller får t.ex. som gräddklick till jordgubbarna på tallriken på en restaurang. Statistiken visar att gräddbilddirektkonsumtionen av grädde med en fetthalt på 29 procent eller mer var 72 deciliter per person år 2011. Medan grädde med en fetthalt under 29 % t.ex. mellangrädde och matlagningsgrädde var 19 deciliter per person och år.

Konsumtionen av tjock grädde har stadigt ökat sedan 1960-talet förutom under perioden 1998-2005 då konsumtionen minskade. Sett över hela perioden har konsumtionen av tjock grädde ökat från 29 deciliter per person år 1960 till 72 deciliter per person år 2011. Konsumtionen av tunn sjönk från 27 deciliter per person år 1960 till 19 deciliter per person år 2011. //Ann-Marie Karlsson

mjölk2

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Konsumtion och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s