Ett halvt ägg om dagen

eller 172 ägg om året är det antal ägg vi äter om vi fördelar direktkonsumtionen av ägg per person. Jag har utgått från direktkonsumtionen per person och år enligt vår konsumtionsstatistik som är 10, 7 kilo samt att ett ägg i genomsnitt väger 62,5 gram. Direktkonsumttionen av ägg är de ägg vi köpter hem eller äter i någon form på restaurang.

äggSett över en längre period var äggkonsumtionen stabil mellan 1950- och 1970-talet runt 11 kilo per person och år.  Under mitten av 1980-talet fram till början av 1990-talet var äggkonsumtionen som högst och tangerade 12 kilo per person och år. Under senare år har dock äggkonsumtionen börjat stiga igen från lägstanivån åren 2001-2002 då den var ungefär 9,1 kilo per person och år till dagens 10,7 kilo. //Ann-Marie Karlsson

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Detta inlägg publicerades i Fascinerande fakta och märktes , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ett halvt ägg om dagen

  1. Pingback: Hur ska vi äta för att få uppleva den miljö vi vill? | Jordbruket i siffror

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s