Sällskapsdjur vanligare för kvinnor än för män i singelhushåll

NamnlösJordbruksverket har varit med och finansierat en undersökning om sällskapsdjur. Vi passade på att be om några extra bearbetningar av materialet. Vi kommer att publicera dem inom kort som en bilaga till den rapport vi har på vår webbsida. Men jag vill redan nu skriva om några av resultaten.

Vi tittade litet extra på singelhushållen och det visade sig då att det är vanligare att kvinnor som lever i singelhushåll har en hund eller en katt än att män som lever i singelhushåll har det. Ungefär 7 % av kvinnor som lever i singelhushåll har hund medan bara drygt 3 % av män som lever i singelhushåll har det. Det är dock ovanligare att singelhushåll har hund eller katt jämfört med samtliga hushåll. //Ann-Marie Karlsson

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Skörd och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s