Inte bara lärkvitter nu finns också en app om insekter

Jordbruksverket har en app om lärkvitter,där man kan lyssna på och få information om fåglar i odlingslandskapet. På Jordbruksverkets sidor finns också statistik över hur antalet fåglar har utvecklats över åren och vilka åtgärder i odlingslandskapet som påverkar utvecklingen.

Nu finns också en app om insekter. Trisst nog har jag en fobi, ok fobi kanske är ett starkttve ord, men jag undviker gärna närkontakt med insekter. Om jag behöver flytta på något litet kryp ber jag helst om hjälp och tvetanvänder annars en sopborste med så långt skaft som möjligt. Men men… för er andra finns alltså en app tillsammans med information på webben . Man får chansen att lära sig mer om den nytta olika insekter gör. De äter te.x. andra insekter som skadar grödorna. Bilderna här föreställer tvestjärtar, en hane och en hona. Om ni går in på sidan om tvestjärtar får ni veta att nej de kryper inte in i öronen på barn. Däremot gillar de postlådsliknande miljöer och de äter gärna löss, loppor och kvalster. Dessutom innehåller sidan information om hur man skiljer på honor och hanar. Så nu får ni gissa om ni vill. Vilken av bilderna föreställer en hona och vilken föreställer en hane. Facit finns här. //Ann-Marie Karlsson

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Fascinerande fakta, Skörd och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Inte bara lärkvitter nu finns också en app om insekter

  1. Ping: Lär mer om fjärilar i odlingslandskapet | Jordbruket i siffror

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s