Allt om landet

bild_jkpJordbruksverket lanserar idag Allt om Landet en sida om landsbygder och städer.  Till texterna och kartorna finns en statistikdatabas. I den kan alla som är nyfikna gå in och kolla hur det ser ut i sin kommun. Själv har jag hittills bott mer än ett halvår i följande kommuner: Sävsjö, Nässjö, Umeå, Kalmar, Mörbylånga, Uppsala, Örebro och Jönköping.  Kommunerna redovisas indelade i fyra grupper beroende på hur framförallt befolkningen ser ut i regionen; Gles Landsbygd, Landsbygd, Stad och Storstad.

I databasen kan jag kolla att jag bott i tre landsbygdskommuner, Sävsjö, Nässjö och Mörbylånga och i övrigt i stadskommuner. Jag har alltså aldrig bott vare sig i gles landsbygd eller i en storstad. Den största kommunen befolkningsmässigt är Uppsala och den minsta Sävsjö. Det finns flest föreningar att välja på i Uppsala där också befolkningen ökar mest. Arbetslösheten däremot är minst i Mörbylånga. //Ann-Marie Karlssonkommunstatistik

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Fascinerande fakta. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s