Jordbruksstatistisk årsbok år 2013 är publicerad

JSÅ-miniJordbruksstatistisk årsbok innehåller allt och litet till om jordbruket. I boken finns uppgifter om arealer och djur, om antal företagare och om antal sysselsatta i jordbruket, om priser och om jordbrukets ekonomi. Allt man kan tänka sig helt enkelt.

I årsboken finns några kapitel jag skulle vilja nämna litet extra eftersom  vi inte publicerar denna statistik någon annanstans i våra Statistiska meddelandet på jordbruksområdet.

  • Kapitel 9 om stöden till jordbruket. Här finns en sammanställning av beslutade stöd för de kalenderår som avses oavsett när de är utbetalade. Det är denna definition som används i annan officiell statistik t.ex. i jordbrukets del av BNP.
  • Kapitel 14 som sammanfattar siffror om jordbruket i EU och världen och kapitel 20 som visar statistik om konsumtionen i EU.
  • Kapitel 18 som handlar om livsmedelssäkerhet.

Boken innehåller också ett kapitel där Jordbruksverkets chefsekonom Harald Svensson skriver om  utvecklingen i jordbruket det senaste året, och ett kapitel där jordbrukets utveckling i Sverige sedan slutet av 1800-talet sammanfattas.

För oss som gillar känslan av att bläddra i en bok och har prenumerat på den så kommer den snart i brevlådan. För dig som ännu inte är prenumerant och vill köpa den så gör du det hos SCB. //Ann-Marie Karlsson

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Fascinerande fakta och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s