Mjölkavkastning per ko och år i Europa år 2011 – Sverige på andra plats

I Jordbruksstatistisk årsbok i tabell 14.4 finns statistik över mjölkavkastningen permjölkavkastning djur. För att göra siffrorna jämförbara är källan FAO. FAO gör uppskattningar om statistik inte finns tillgänglig. Statistiken bygger också på att FAO tagit den totala produktionen av komjölk och dividerat med det antal mjölkkor som finns i landet vid en viss räknings-tidpunkt. Detta sätt att visa produktionen av mjölk ger ofta något lägre siffror än t.ex. de som Svensk mjölk tar fram. Jämförbarheten mellan länderna ökar ju däremot eftersom siffrorna är beräknade på samma sätt i alla länder.

Statistiken visar att Sverige ligger på andra plats i Europa. Det är bara Danmark som har högre mjölkavkastningen än vi har. Finland kommer på tredje plats. Våra övriga nordiska grannar Norge och Island ligger längre ner på listan.

Lägst mjölkavkastning finns i Serbien, Montenegro, Makedonien och Moldavien. Siffrorna avser år 2011. //Ann-Marie Karlsson

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Skörd. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s