Vi importerar mest griskött och exporterar mest ägg.

Vi både exporterar och importerar livsmedel. Här visar jag hur stor exporten och importenägg är av kött och ägg. År 2012 importerade vi mest griskött, 134 000 ton tätt följt av nötkött med 130 000 ton. Diagrammen visar att importen sedan EU-inträdet år 1995 har ökat för både kött och ägg. Exporten har varit förhållandevis konstant för kött. För ägg däremot har exporten ökat mer, speciellt i förhållande till importen. Ägg är också den produkt där skillnaden mellan export och import relativt sett är minst. 

Under år 2012:

  • importerade vi 130 tusen ton nötkött och vi exporterade 15 tusen ton
  • importerade vi 134 tusen ton griskött och vi exporterade 26 tusen ton
  • mporterade vi 10 tusen ton får- och lammkött och vi exporterade 0,2 tusen ton
  • importerade vi 77 tusen ton fjäderfä kött och vi exporterade 15 tusen ton
  • importerade vi 51tusen ton ägg och vi exporterade 42 tusen ton

//Ann-Marie Karlsson

import export

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Internationellt och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vi importerar mest griskött och exporterar mest ägg.

  1. Ping: Försörjningsbalanser för kött och ägg | Jordbruket i siffror

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s