Jordbrukets kombinationsverksamhet i EU

kombverks

ATL hade en intressant artikel om jordbrukets kombinationsverksamhet för några dagar sedan. Christel vår landsbygdsstrateg här på Jordbruksverket skriver ofta om vad som händer i de rätt olika regioner vi kallar landsbygd.

Tillbaka till ATL-artikeln. Den bygger på statistik som tas fram på samma sätt i hela EU. Siffrorna för Sverige har jag bloggat om tidigare. De visar att litet drygt tre av tio jordbruksföretag också bedrev en kombinationsverksamhet år 2010. Och nu till de spännande europeiska siffrorna som jag redovisar med hjälp av nedanstående karta.

Färgerna visar andelen företag med kombinationsgverksamhet i olika länder i EU. Ju grönare färg ju högre andel företag som har kombinationsverksamhet. Pilarna visar om andelen har ökat eller minskat mellan åren 2007 och 2010. Som ni kan se är Norge och Danmark länder med stor andel kombinationsverksamhet. Därefter kommer Sverige och Tyskland. Det är också roligt att se att Sverige är ett av de länder där kombinations-verksamheten har ökat mest mellan åren 2007 och 2010. För den som själv vill jobba vidare med siffrorna så finns de i Eurostats statistikdatabas.

//Ann-Marie Karlsson

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Företag och företagare, Internationellt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s