Hur ska vi äta för att få uppleva den miljö vi vill?

Livsmedelsverket har gett ut en tänkvärd rapport om hur det vi äter påverkar miljön. Den har citerats flitigt i media t.ex. svd, och dn .  

Jagmat1 gillar den sammanfattande tablån på sidan 7. Den ger konkreta råd, men visar också att det inte är så lätt. Vill vi minska växthusgaserna ska vi inte äta kött från nöt och lamm och produkter som ost. Vill vi å andra sidan bevara våra betesmarker och den biologiska mångfald som finns där ska vi äta kött från naturbetsdjur, alltså nöt och lamm, men hur ska de vara uppfödda?

Vår statistik från Statistiska meddelanden och databaser används flitigt i rapporten. Här på bloggen har vi förstås också skrivit om produktion och konsumtion av den mat som beskrivs i rapporten. Några exempel är: 

De senaste uppgifterna, om blogginlägget inte har med det senaste årets siffror, hittar du i vår databas eller i våra senaste statistiska rapporter.

//Ann-Marie Karlsson

 

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s