Julgranar på åkermark

473 hektar åkermark används för att odla julgranar

julgranJulgranar är en grödkod i de stödansökningarna jordbrukarna gör. Därför kan vi se hur stor areal julgranar som odlas på åkermark. När ni ser siffrorna ska ni förstås komma ihåg att bara en mycket liten del av julgranarna kommer från åkermark i Sverige.

I min familj t.ex. har vi traditionen att mamma och pappa hugger granen i vår skog, jag klagar på den, pappa ger mig yxan och säger gå ut och hitta en bättre, jag ändrar mig och säger att den är rätt fin i år gockså. Förra årets julgran ser ni på bilden till vänster. Jag vet inte om ni tycker min första eller andra åsikt är den rätta?

Hur som helst år 2013 användes 473 hektar för att odla julgranar. Nivån har varit relativt stabil strax över 400 hektar de senaste tio åren. SCB:s handelsstatistik visar import av julgranar. (kn06049120) De siffrorna har vi skrivit om här.  Den största delen av importen kom från Danmark. //Ann-Marie Karlsson

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s