Anna Olsson har valt siffran 10 och önskar ett gott nytt klarspråksår

Idag har Anna Olsson bitr. stabschef valt siffran 10. Såhär skriver honAnna+Olsson_2

Siffran tio – liten men naggande god

Jordbruksverket har gjort årtiondets bästa klarspråksjobb, enligt Språkkonsulterna. I november fick vi deras Språk 10-utmärkelse för långt och envist arbete med att göra krångliga texter begripliga. Detta gjorde mig jätteglad! För oss är det en ständig utmaning att göra snåriga texter och regler begripliga för våra kunder. Vi kämpar hårt med att alla ska förstå vår information så att den verkligen gör nytta. Så att det blir färre fel och nöjdare kunder och i slutänden leder till ökad samhällsnytta. Språk 10-priset ger oss bränsle att fortsätta detta viktiga arbete.

2013 har varit ett klarspråksår på Jordbruksverket då vi ökade våra insatser. Ett mål har varit att alla anställda ska genomgå vår klarspråksutbildning på webben. Varannan fredag har det funnits en klarspråksverkstad dit medarbetarna har kunnat gå och få handgriplig hjälp med att förenkla sina texter. Vi har i många olika sammanhang inom Jordbruksverket belyst vikten av klarspråk.

NamnlösVi följer och utvärderar självklart effekterna av vårt klarspråksarbete. I arbetet är det viktigt att hitta de områden där vi inte lyckas. Jordbruksverket är därför inte alls känslig för påpekanden om var det finns oklarheter i texterna. Vi tar tacksamt emot synpunkter!

Klarspråk är inget projekt utan ett förhållningssätt. Arbetet fortsätter i tio år till, minst.

Gott nytt klarspråksår!

Anna Olsson
Bitr. stabschef

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s