Tio i topp mest klickade inlägg: Plats nr 5: Jordbrukarens pris för mjölk

mjölksPå vår tio i topp lista över mest lästa inlägg under år 2013 kommer Mjölkpris till bonden mellan 1945 och 2011 på femte plats. Långa tidsserier är alltid intressanta och mjölk är ju en produkt som är relativt enkel att jämföra över tid. Motsvarande långa tidsserie för konsumentens pris för mjölk kom på andra plats på vår 10 i topp lista. I diagrammen nedan lägger jag de båda tidsserierna efter varandra.

Det är ju frestande att jämföra tidsserierna. Gör man det bör man dock komma ihåg att det inte är riktigt så enkelt. Den mjölk som jordbrukaren säljer används ju till mer än konsumtionsmjölk t.ex. grädde, fil och ost.  Det innebär att pristuvecklingen på dessa produkter förstås också påverkar det pris jordbrukeran får för mjölken.

//Ann-Marie Karlsson

mjölk konsumentpris för mjölk

 

 

//

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s