10 i topp mest lästa inlägg under 2013. Plats nr 10: Stöd till jordbruket

På plats nummer 1Tabell0 i vår 10 i topp lista kom ett inlägg om jordbruksstöd och landsbygdsstöd i EU.   Inlägget som illustrerades av tabellen till höger visar betydelsen av direktstöden i förhållandet till jordbrukets intäkter, arbetstid och areal i de olika medlemsländerna.

I inlägget är det också möjligt att få en bild av hur stor del av EU:s budget för jordbruksstöd och landsbygdsstöd som betalas ut i olika medlemsländer.

Vi har inte skrivit så många inlägg om stöden till jordbruket på bloggen. Själv gillar jag dock de vi har skrivit. Åtminstonne jag tycker att siffrorna ger en ökad förståelse både för betydelsen av stöden och varför debatten om stöden ser olika ut i EU:s medlemsländer.

 

Vi har också skrivit om :

//Ann-Marie Karlsson

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s