Antalet mjölkkor i december ökar

ko 2

Jordbruksverket publicerar officiell statistik över antalet nötkreatur vid två tillfällen varje år. Vi redovisar antalet i juni och i december. Det senaste året har antalet mjölkkor ökat. Alla ökningar av antalet djur av något djurslag är trevliga tycker jag oavsett hur små de är är trevliga. Vem vet det kanske är ett trendbrott på gång.   Jämfört med december år 2012 har antalet mjölkkor ökat med ca 0,2 % medan antalet övriga kor minskat med närmare 1,6 %. Övriga kor är de vi brukar kalla köttkor, eller am-dikor dvs. kor vars mjölk dias av egna eller andras kalvar.

Det totala antalet nötkreatur i landet beräknas ha uppgått till 1 443 518 st i december 2013, i stort sett lika många som i december 2012.

//Ann-Marie Karlssonkora

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Husdjur och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s