Vår konsumtion av godis och choklad ökar

godis2

Påsken är snart här och utan att ha något bevis för mitt påstående tror jag att vi äter mer ägg i form av påskgodis än i form av ägg från höns. I vår statistik kan vi inte se hur mycket påskgodis vi äter. Det vi kan göra är att följa vår direktkonsumtion, alltså hur många kilo vi äter, av choklad och annat godis totalt och utslaget per person varje år.

Statistiken visar att vår konsumtion nästan har tredubblats sedan 1960. I början av 1960-talet åt vi 6-7 kilo per person och år. Nu äter vi 16-17 kilo per person och år. Siffrorna finns i vår statistikdatabas under konsumtion. //Christina Wikberger

konfekt

 

 

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Konsumtion och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vår konsumtion av godis och choklad ökar

  1. Ping: GLAD PÅSK önskar Jordbruket i siffror | Jordbruket i siffror

  2. Ping: 5 tips som håller nere sockerintaget i påsk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s