Tre av fyra jordbrukare har diken på sin åkermark

NamnlösNyligen publicerade jordbruksverket en undersökning om jordbrukets dränering. Denna visar bland annat på behovet av dränering av åkermark och behovet av underhåll av öppna och kulverterade (rörlagda) diken. I det Statistiska Meddelandet redovisades bland annat hur stor andel av jordbrukarna som hade öppna eller kulverterade utloppsdiken i olika omfattning. 71 % har öppna diken i minst någon omfattning och 39 % har kulverterade utloppsdiken i minst någon omfattning på den brukade marken.

Tre av fyra jordbrukare har utloppsdiken

En intressant aspekt som inte redovisas är hur stor andel av jordbrukarna som har utloppsdiken oavsett vilken sort det är och hur stor andel som har både sorters utloppsdiken. 76 % av företagarna har utloppsdiken i minst någon omfattning på den brukade marken oavsett vilken sort det är och 33 % har båda sorters utloppsdiken i minst någon omfattning på den brukade marken. 37 % har öppna diken utan att ha några kulverterade och 6 % har kulverterade diken utan att ha några öppna.

//Tobias Elmquist

 

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s