20 i topp: Antal jordbruksföretag per kommun

ftgaTopplistor är alltid intressanta. Här har vi gjort en specialbearbetning för att visa antalet jordbruksföretag per kommun från Strukturundersökningen år 2013.

Bearbetningen visar att Gotland toppar ligan med 1 504 företag, därefter följer Falköping med 921 företag och Skellefteå med 911 företag. Skellefteå är alltså inte bara i toppen på hockeyligan de är också med i toppen när det gäller antalet jordbruksföretag per kommun.

Jag blev litet nyfiken på hur företagen såg ut i de tre kommunerna med flest företag. Det visade sig då att det finns flest företag med mycket åkermark på Gotland, medan företagen i Skellefteå kommun är litet mindre. Anledningen till att det finns många företag i gruppen under 2 ha också på Gotland är att det finns många trädgårdsföretag på ön.

 

//Ann-Marie Karlsson

åker

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Företag och företagare och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s