3 av 4 som arbetade inom trädgårdsodlingen år 2011 arbetar i företag som enbart odlar ätliga växter

Skärmklipp

I vinter kommer vi att göra en ny trädgårdsundersökning, men fram till dess har vi passat på att bearbeta den förra undersökningen från år 2011. Den visar att 13 764 personer var sysselsatta inom trädgårdsodlingen år 2011, varav knappt en femtedel arbetade heltid. Den totala arbetade tiden var strax under 11 miljoner timmar.

Av det totala antalet anställda var 68 % sysselsatta i företag som uteslutande ägnade sig åt frilandsodling, 23 % i företag som enbart sysslade med växthusodling och 9 % i företag som bedrev både frilands- och växthusodling.  Sett till odlingsinriktning stod de 1 347 företag som enbart odlade ätliga växter för 75 % av de sysselsatta, medan de 344 företag som enbart ägnade sig åt odling av prydnadsväxter stod för 18 % och de 118 företag som odlade både ätliga växter och prydnadsväxter sysselsatte återstående 7 % (Figur C). Fyra femtedelar (80 %) av arbetskraften stod att finna i Götaland, medan 14 och 6 % av de anställda återfanns i Svealand respektive Norrland.

//Ann-Marie Karlsson

 

 

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Trädgård. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till 3 av 4 som arbetade inom trädgårdsodlingen år 2011 arbetar i företag som enbart odlar ätliga växter

  1. Innebär det att 1 av 4 av de som arbetar i företag inom trädgårdsodlingen,gör det i företag som odlar oätliga växter? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s