Hushållen i Estland och Lettland lägger störst andel pengar på mat

matI nationalräkenskaperna finns hushållens konsumtion uppdelad på olika poster. Det innebär att det är möjligt att se hur stor andel av hushållens totala konsumtion som de spenderar på livsmedel. I livsmedel ingår alkoholfria drycker. Statistiken för år 2012 visar att hushållen i  Lettland och Estland spenderar störst andel på livsmedel. I dessa länder svarade hushållens utgifter för livsmedel för runt 19 % av hushållens totala utgifter.

För Luxemburg, Storbritannien, Österrike och Irland var livsmedelsutgifternas andel av den samlade privata konsumtionen lägst inom EU.

För Sverige består 12,1 % av den individuella privata konsumtionen av livsmedelskonsumtion, vilket kan jämföras med EU-genomsnittet, 13,0 %.

//Ann-Marie Karlsson

kons

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Konsumtion. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s