Konsumtionen av rågmjöl har halverats mellan åren 1960 och 2012

Jag läste just i ATL att forskningsresultat visat att råg är speciellt bra för hälsan. Man blir rågamätt av råg och diabets-risken minskar  eftersom råg påverkar insulin-känsligheten på ett bra sätt.

Det innebär att jag blev nyfiken på hur konsumtionen av rågmjöl har utvecklats under den dryga 50-årsperiod som vi har årlig jämförbar statistik.

Våra konsumtionssiffror visar att konsumtionen av rågmjöl har minskat från 14 kilo per person och år i början av 1960- talet till dagens nivå runt 7 kilo per person och år.

Dags att börja leta efter goda recept på bröd och soppor med råg alltså.

//Ann-Marie Karlsson

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Konsumtion och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s