Knappt två tredjedelar av slaktvolymen kommer från gris

Jslaktaag bloggade för någon dag sedan om slakt av gris, nötkreatur, får och hästar. Jag visade då analet slaktade djur och har fått frågan hur många ton varje djurslag representerar.

Svaret finns i tårtdiagrammet till höger. Det visar att 64 % av slakten består av griskött, 35 % av nötkött, samt 1% av får-och lammkött. Volymen hästkött är mycket liten.

Alla siffror finns i vår databas under området animalieproduktion.

//Ann-Marie Karlsson

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s