God Jul och Gott Nytt År

Året närmar sig sitt slut. Det är dags att fira jul och sedan summera året som gått. De närmaste veckorna kommer därför vi som jobbar med officiell statistik att blogga litet personligare än vanligt om den statistik vi tagit fram i år och om vad som väntar nästa år. Jag börjar själv med att summera året som gått:

  • det tråkigaste under år 2014 är att tre Statistiska meddelanden blivit försenade. Vi tycker det är väldigt viktigt att statistiken kommer ut som planerat, vi arbetar för att det inte ska hända under år 2015.
  • det roligaste under året är att vi publicerat hela 60 statistiska meddelanden. 5 av dem rör områden där vi tidigare inte publicerat officiell statistik. De är dränering av jordbruksmark, en uppdelning av intäkterna i EAA på driftsinriktningar och län, antal ekologiska djur och ekologisk animalieproduktion. Och ja …  ok då. Jag tycker det är väldigt roligt att blogga också. Det är så otroligt givande att gräva bland siffrorna, testa att göra diagram och figurer och inse… att ofta säger en siffra mer än tusen ord… för att beskriva en utveckling eller visa ett samband.

Vi har dessutom mycket spännande statistik att se fram emot under år 2015. På söndag kommer t.ex. Gerda Ländell från SCB att blogga om den officiella statistik om viltskador som SCB gör åt oss. Vi har förstått att SCB redan börjat få frågor om när den blir klar, så vi tror den är efterfrågad. Viltskadestatistiken kommer att publicera den 6 maj 2015.

Men till dess vill jag passa på att önska en God Jul och ett Gott Nytt År.

//Ann-Marie Karlsson

Jul, vinter, belyst julgran ute, snö

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s