Totalskörden av oljelin ökade år 2014

Hektarskörden av oljelin var 16 % lägre år 2014 än år 2013  och i nivå med femårsgenomsnittet. Den totala skörden har beräknats till 11 000 ton, vilket är 15 % mer än 2013 års totalskörd. Odlingsarealen har pendlat upp och ner under 2000-talet. Under 2014 var oljelinarealen 36 % större än föregående års areal. Ungefär hälften av odlingen år 2014 fanns i Östergötlands län.

I diagrammet nedan redovisas hur den totala skörden av oljelin har varierat under senare år. Oljelin har ingått i skördestatistiken sedan år 1996. Den höga totalskörden under år 1999 berodde på att arealen då nådde en rekordnivå på mer än 34 000 hektar. Hela tabellen med skörd och odling per län finns i vårt Statistiska meddelande.

//Ann-Marie Karlssonoljelin

 

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s