Basdata om jordbruket i landskapet Ångermanland

flaggaJag läste just på hovets hemsida att vår nyfödde prins H.K.H. Prins Nicolas Paul Gustav har tilldelats hertigdömet Ångermanland. I tidningarna läste jag att det också är det landskap som vår statsminister Stefan Löfven kommer från.

Det gjorde mig förstås nyfiken på hur jordbruket ser ut i hertigdömet. Landskapet Ångermanland finns i flera län främst Västernorrlands län men också i Västerbottens och Jämtlands län. Jag utgick därför från socken- och församlingsstatistiken i den historiska delen av vår databas och lade ihop uppgifterna från de församlingar som ingår i Ångermanland.

2 000 jordbruksföretag i Ångermanlandångermanland

Statistiken visar att år 2010 fanns 2 000 jordbruksföretag i Ångermanland. Åkerarealen uppgick till 42 900 hektar och betesmarken till 4 500 hektar. Det fanns runt 13 000 kor i landskapet.

//Ann-Marie Karlsson

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s