Vad vet du om jordbruket i Sverige? Fråga 10. Köttkonsumtionen

Konsumtionen av kött har de senaste åren inte ökat på samma sätt som tidigare. Samtidigt har diskussionen i samhället i mycket handlat om att vi ska äta mindre kött och samtidigt välja det kött vi äter med eftertanke. Den svenska marknadsandelen av det kött vi äter som ibland kallas försörjningsbalans har disktuerats. Det vill säga hur stor andel av det kött vi äter kommer från djur uppfödda i Sverige?

diagram importMarknadsandelen anges oftast i procent. Samtidigt äter vi ju olika mängd av de olika slagen av kött. Så jag vänder på frågan och ber er fundera över mängden kött i kilo vi äter från djur som inte är uppfödda i Sverige.  Jag använder då vår konsumtionsstatistik för totalkonsumtion och de svenska siffrorna för produktionen.

Svaren till samtliga frågor finns här.

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s