Molly mest populära hundnamnet

fridaJämthunden på bilden till höger heter Frida, ett namn hon delar med 21 361 kvinnor. Frida hör inte till de vanligaste hundnamnen.

Så här års publicerar Jordbruksverket statistik från det administrativa registret över hundar i Sverige. I registret kan man se vilka hundnamn som är vanligast.  Jag har samlat de vanligaste namnen i 10 i topp listan nedan. Molly kommer på första plats i år igen. Jag hundnamnroade mig med att kolla hur många människor som har samma namn som hundarna, genom att söka namnen i SCB:s namndatabas.

Det visade sig att bland hundnamnen på 10 i topp listan var Alice följt av Wilma de vanligaste människo-namnen. Jämför jag däremot hundnamnen med statistiken över namn för barn födda år 2014 är likheterna större. Alice var det näst vanligaste tilltalsnamnet för flickor och Molly kom på tionde plats. För pojkar var Charlie det nionde vanligaste tilltalsnamnet.

//Ann-Marie Karlsson

 

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s