Fåglar eller insekter?

Vad vill du veta mer om? Jordbruksverket har en app som heter lärkvitter för den som vill veta mera om fåglar i odlingslandskapet. Förra året kom också en app om nyttodjur det vill säga om insekter. Den är bra. Jag lärde mig t.ex. att se om den tvestjärt som kröp på min tidning var en hona eller en hane. En kunskap jag imponerade med hela förra sommaren.

På vår hemsida kan man också läsa om olika fåglar i odlingslandskapet. Där står t.ex. att sånglärkansånglärka hotas av tidig vallskörd och täta grödor.

Åtgärder som sånglärkor gillar är trädor i öppna delar av fält och lugn och ro några veckor när de häckar. Sånglärkan är en av de fåglar som minskat i antal sedan 1970-talet. Du kan läsa mer om sånglärkan, lyssna på den och se hur beståndstrenden beräknas här.

//Ann-Marie Karlsson

 

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s