Hur mycket av det vi äter är svenskt?

På bloggen Matenochmarknaden finns ett intressant blogginlägg om hur stor den svenska marknadsandelen är för flera av de livsmedel vi äter. Inlägget bygger på en kortrapport om Jordbruksverket just gett ut.

matSammanfattningsvis visar rapporten att den svenska marknadsandelen har mellan 1995 och 2014 varit relativt stabil för ägg, socker och matpotatis medan den varierat starkt mellan olika spannmålsslag samt olika frukter och grönsaker.

Under samma period har den svenska marknadsandelen för olika köttslag och flera mejeriprodukter minskat. De sista åren har den svenska andelen dock ökat för kött samtidigt som minskningen har fortsatt för vissa mejerivaror.

//Ann-Marie Karlsson

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Hur mycket av det vi äter är svenskt?

  1. Torwald Åberg skriver:

    När får vi se vinsten av ekologisk mat där alla siffror presenteras som ex bidrag från skattepengar mm?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s