Knappt 2 % av arbetstiden i svenskt jordbruk görs av inhyrd personal

NamnlösaI strukturundersökningen år 2013 fanns en fråga om hur mycket arbetstid som gjordes av inhyrd personal. Inhyrd personal är personer som jordbrukaren inte har ett arbetsgivaransvar

Arbetstid för inhyrd personal är arbetstid i företagets jordbruksverksamhet inklusive trädgårdsodling utförd av inhyrd personal från andra  företag, t.ex. avbytare, maskinstationer och andra entreprenadföretag.

Jämförbar statistik finns för samtliga medlemsländer. Statistiken visar att Danmark (7,6 %) följt av Nederländerna (6,3 %) är de två medlems-länder som använder mest inhyrd personal. Sverige kommer på plats 10.

I Sverige motsvarar arbetstiden som utförs av inhyrd personal  endast 1,8 % av den totala arbetstiden. Det land där andelen inhyrd personal är lägst är Polen med 0,1  %. Källan till statistiken är Eurostats databas.

// Ann-Marie Karlsson

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Detta inlägg publicerades i Internationellt, Sysselsättning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s