Blåbärsprognos från Sveriges Lantbruksuniversitet

Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) gör en blåbärsprognos varje år. Själv hittade jag 3 blåbär när jag var ute i skogen i helgen. SLU:s  prognos säger att det snart kommer att finnas fler, många fler. Tillgången på blåbär kommer att nå rekordnivåer i år. I södra Sverige är blomningen den rikligaste som setts på 14 år. SLU skriver

Enligt prognosen ligger bärtätheten i Götaland i år på mer än 2 gånger över genomsnittet för de föregående tretton åren. I södra Norrland verkar tillgången på blåbär bli nära 2 gånger och Svealand verkar få 1,6 gånger blåbärstätheten jämfört med ett normalår, medan tillgången väntas bli sämre i norra Norrland med drygt 90 procent av genomsnittet för perioden 2003–2015. ”

//Ann-Marie Karlsson

blåbär12

 

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Allmänt och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s