10 i topp: Kommuner med flest ekologiska får

ekofårGotland leder precis som man kan förvänta sig listan över den kommun som har flest ekologiska får. På andra plats kommer Varberg kommun följd av Linköping kommun.

bild fårFör någon månad sedan publicerade vi statistik om antalet ekologiska djur, bland annat får. Statistiken finns på kommunnivå och jag kan därför göra 10 i topplistan med kommuner med flest ekologiska får. För att få antalet får har jag summerat antalet tackor och baggar i respektive kommun. Statistik för samtliga kommuner finns i Jordbruksverkets statistikdatabas under ekologisk produktion.

På onsdag den 24 augusti kommer nästa publikation. Då kommer vi att publicera storleken på den ekologiska produktionen år 2015.

//Ann-Marie Karlsson

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s