Minskad produktion av regnbåge bland vattenbruksföretagen

År 2015 producerades inom svenskt vattenbruk 9 117 ton matfisk i slaktad vikt, vilket motsvarar 10 752 ton i beräknad hel färskvikt. Detta är 4 % lägre än 2014 och 14 % lägre än produktionen toppåret 2012. Den slaktade fisken bestod till 83 % av regnbåge. Vidare producerades bl.a. 1 675 ton röding och 1 525 ton musslor. Det sammanlagda värdet av all produktion för konsumtion har beräknats till 345 miljoner kronor. Motsvarande värde för år 2014 var 370 miljoner kronor.

matfisk

Produktionen av sättfisk och sättkräftor skattas till 1 073 ton. Det är en minskning med 5 % jämfört med 2014. Även här är regnbåge den dominerande arten. Värdet av produktion för utsättning beräknas till 79 miljoner kronor.

Du kan läsa mer om Vattenbruk år 2015 här.

//Ann-Marie Karlsson

 

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Allmänt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s